Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Frölunda
FHC

Kan nya tränarna lyfta Örebro mot tuffaste motståndet?

6 januari 2017 13:00
#ÖREFHC

Örebro har haft det tufft den senaste tiden och har fyra förluster de fem senaste matcherna. I kväll tar man sig an formstarka Frölunda hemma i Behrn Arena - i båset står nya tränare!


Formkollen

Örebro har haft det tufft den senaste tiden med fyra förluster på fem matcher. Närkelaget är just nu nära det nedre kvalstrecket med både Rögle och Leksand tätt efter sig.

Kikar vi på bortalaget så är det samma siffror fast tvärtom. Man har alltså fyra vinster och en förlust på de fem senaste matcherna. Och Frölunda har kopplat ett stadigt grepp om förstaplatsen i tabellen.

Läget i lagen

Örebro har haft en lång frånvarolista de senaste matcherna, om några är tillbaka i spel återstår att se när laguppställningen släpps ikväll. Helt klart är att det blir nya röster i båset, Niklas Sundblad och Petri Liimatainen presenterades som nya tränare under gårdagen.

Frölunda har fyra spelare med i JVM i övrigt ser laget ut att vara intakt.

Notera att

  • De båda lagen har möts två gånger tidigare under säsongen där Frölunda varit de klara segrarna i båda mötena (2-4, 5-0).
  • I näst senaste mötet mot Växjö gjorde Johan Wiklander mål efter att ha varit poänglös i de sju senaste matcherna som han spelat.
  • I samma match gjorde Johan Adolfsson poäng, detta efter att ha varit poänglös sedan den 15 oktober.
  • Casey Wellman stod för två mål i mötet mot Färjestad under tisdagen och har under de senaste sex matcherna gjort nio poäng.
  • Även Victor Olofsson har varit poängstark den senaste tiden och har gjort sju poäng i sex raka matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREFHC