Lättnad för Djurgården efter seger mot Rögle

7 januari 2017 18:40
#RBKDIF

I en match där båda lagen kände sig piskade att vinna skulle det ändå sluta med en förlorare och en vinnare. Djurgården fick in flest mål och lämnade därmed Ängelholm med tre poäng i bagaget, efter seger med 3–1.

Rögle och Djurgården hade inga ursäkter för att inte släppa på hämningarna i det viktiga bottenmötet i Ängelholm – och gjorde inte heller det. Det började med att Djurgården tog ledningen genom backen Adam Ollas Mattsson, som ersatte avstängde Alexander Falk i laguppställningen. Ollas Mattsson fick öppen gata från egen zon till offensiv zon, där han skickade in pucken i bortre krysset.

Rögle tog den kallduschen på det sätt man bara kan önska av ett lag i underläge. I spel fyra mot fem fick hemmalaget först vittring med ett skott i insidan av stolpen, och några minuter senare kunde Simon Ryfors – efter en fartfylld soloräd genom Djurgårdens försvar – överlista Mikael Tellqvist och sätta 1–1. Sista ordet fick dock Daniel Brodin, som på ett elegant vis styrde in 2–1 för gästerna i slutskedet av den första perioden.

"Under all kritik"

I linje med hur matchinledningen sett ut skulle pulsen höjas ytterligare på isen i Lindab Arena. Rögle trummade på för ett kvitteringsmål – och det var inte utan att man hade gott om lägen att lyckas. Men trots upprepade numerära överlägen och mängder av målchanser stod antingen Mikael Tellqvist eller målramen i vägen alla gångerna i den andra perioden.

Mål skulle det istället bli för Djurgården. Marcus Högström hittade Patrik Lundh med en öppnande passning, som ställde Lundh ensam med Anders Lindbäck. Med ett rappt skott över benskyddet på målvakten satte Lundh 3–1. En ledning som också kunde varit större om det inte vore för just Lindbäcks storspel mellan stolparna.

– Vi är lite för ojämna i vår prestation och vårt powerplay är under all kritik. Men det är 20 minuter kvar och vi kommer aldrig ge oss, sa Rögles Christopher Liljewall till CMore efter den andra perioden.

Orkade inte resa sig

Med 20 minuter kvar att spela och underläge med två mål skulle det bli uppenbart att Rögle dras med SHL:s längsta skadelista. Den här dagen hade man bara elva forwards att tillgå. Den offensiva anstormningen avtog och Djurgården kunde därför bära med sig ledningen ända in i slutet. Därmed ser det fortsatt tungt ut för Rögle, medan Djurgården fick skönt andrum ner till de två sista platserna i tabellen.

– Vi måste vara väldigt noggranna i det läget vi är i nu. Det finns definitivt saker att förbättra, sa Djurgårdens Patrik Lundh, som nu gjort sex poäng på de sex senaste matcherna, till CMore efter slutsignalen.