Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Hyperviktig streckkamp i Ängelholm

7 januari 2017 10:00
#RBKDIF

Rögle tar emot Djurgården i en match där mycket står på spel. Dels vill lagen skaffa sig en vinnande känsla, men rent poängmässigt skulle en seger innebära mycket i bottenkampen.


Formkollen

Formen för båda lagen är som den varit egentligen hela säsongen, lite upp och lite ner. Det kommer ett par segrar ibland, men de överskuggas av alla förluster som stör.

Båda lagen föll senast och när bottenkonkurrenterna möts står mycket på spel. Djurgården kan skapa ett större glapp neråt och Rögle siktar på att få kontakt.

Läget i lagen

Rögles frånvarolista är fortsatt lång. Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaste tiden. Utöver det vet vi att Djurgårdens Alexander Falk är borta ett tag efter att ha blivit avstängd sex matcher. Även Rögles David Åslin drog på sig en avstängning efter matchen senast.

Notera att

  • Lagen har mötts en gång under säsongen, den gången vann Rögle klart med 4-0 i Stockholm.
  • Rögles förlust senast följdes av stor irritation efter att Skellefteås segermål föranletts av att de haft sex utespelare på isen. Kan Rögle omsätta den irritationen till peppning blir de svårslagna.
  • Djurgården presterade stundtals ett riktigt bra spel mot Linköping i sin senaste match, men laget har förtvivlat svårt att göra mål. Djurgården har gjort näst minst mål av alla i SHL, 57 mål på 30 matcher vilket är under två i snitt per match.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKDIF