• Huvudsponsorer

Tor 06 Apr  (1 match)
Fre 07 Apr  (1 match)
Lör 08 Apr  (1 match)
Sön 09 Apr  (1 match)
Mån 10 Apr  (1 match)
Ons 12 Apr  (1 match)
Fre 14 Apr  (1 match)
Sön 16 Apr  (1 match)
Tis 18 Apr  (1 match)
Tor 20 Apr  (1 match)
Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (5 matcher)
Tis 19 Sep  (2 matcher)
Tor 21 Sep  (7 matcher)
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå avgjorde i slutsekunderna

7 januari 2017 18:41
#FBKSKE

Publiken i Löfbergs Arena väntade på förlängning, men Joakim Lindström ville annorlunda. I slutsekunderna snappade Skellefteås poängkung upp pucken i mittzon och spelade vackert fram Pär Lindholm till segermålet.


Matchen inleddes tätt och avvaktande. Det dröjde sju minuter innan första skottet på mål kom och symptomatiskt för matchbilden var att inte ens Färjestads 1-0 var ett medvetet skott. Marcus Nilsson sökte Gustaf Thorell med en passning, Andrew Calof kom emellan med klubban och pucken gick i en snöplig båge in över Ortio i Skellefteåkassen. Efter målet öppnade matchen upp sig, tempot ökade och båda lagen skapade heta chanser, men 1-0 stod sig perioden ut.

– Det var gött, det var ett tag sen nu så det var gött att hänga dit den igen även fast det var lite tur, sa Färjestads målskytt Marcus Nilsson till C More.

Fortsatt grinigt

Den andra perioden blev även den tät och grinig med mycket gruff och utvisningar. Ett Färjestad som var märkbart försvagat av magsjukan som härjat i laget spelade rakt och enkelt utifrån sina resurser. Fokus låg på riskminimering och de tillät inte Skellefteå att komma in på kassen. Tät kamp och två bra målvakter gjorde att andra perioden slutade mållös.

Sent avgörande

Skellefteå pressade på för en kvittering i början av den tredje perioden och den skulle till slut komma. Sebastian Aho skickade iväg ett distansskott som letade sig in bakom Stefan Steen. Matchen såg in i det längsta ut att gå till förlängning, men med endast två (!) sekunder kvar kom avgörandet. Skellefteås Joakim Lindström snappade upp pucken i mittzon och spelade vackert fram Pär Lindholm till 2-1 och tre poäng.

– Det är givetvis riktigt, riktigt tråkigt, jag tycker vi är åtminstone förtjänta av att ta det till förlängning. Nu är det bara att glömma det här och gå vidare, sa Leif Carlsson, en besviken Färjestadstränare, till C More efter matchen.