Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Kan Skellefteå ta sin första seger mot Färjestad?

7 januari 2017 10:00
#FBKSKE

Både Färjestad och Skellefteå har haft det svårt den senaste tiden. Men sett till tidigare möten är det Färjestad som håller i taktpinnen. Kan Skellefteå bjuda upp till dans i dagens drabbning?


Formkollen

Det är ett vingklippt Färjestad vi sett den senaste tiden, med många av nyckelspelarna på frånvarolistan då sjukdom härjar i laget. Färjestad hade det tufft mot Brynäs under torsdagen och storspelande Stefan Steen hade att göra i målet.

Skellefteå, som innan mötet mot Rögle i torsdags hade två storförluster i bagaget, lyckades knipa tre nya poäng mot ängelholmarna. Sett till de fem senaste matcherna har de hamnat i en mindre formsvacka. Om de tre nya poängen från torsdagen ger Skellefteå luft under vingarna återstår att se.

Läget i lagen

Färjestad har haft det tufft den senaste tiden med många spelare på frånvarolistan. Om det är någon som tillfrisknat får vi se när laguppställningen släpps.

Skellefteå ser inte ut att göra några större förändringar sen senast. Kyle Cumiskey var tillbaka i Skellefteåtröjan i torsdags, efter att ha varit borta i 17 matcher.

Notera att

  • Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Där har Färjestad vunnit med klara siffror, 5-3 och 5-0 borta.
  • Milan Gulas har varit poänglös i tre raka matcher, det har han inte varit någon gång under säsongen tidigare.
  • Kyle Cumiskey stod för en assist i sin comeback efter skadan.
  • Jesper Olofsson stod för ett mål i mötet mot Rögle, detta efter att ha varit poänglös sen den 11 december.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKSKE