• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Linköping tog tredje raka segern

7 januari 2017 18:52
#LHCLHF

Linköping har prickat formen rejält 2017. Ikväll kom tredje raka segern då Luleå besegrades i en målglad tillställning. Båda Olimb-bröderna hittade målet igen och Broc Little svarade för tre assist.


Hemmalaget gick tidigt upp i en tvåmålsledning. Det första genom Garret Roe efter en rejäl bjudning från Luleåbacken Oscar Engsund och det andra via Sebastian Karlsson i numerärt överläge. Linköping hade kontroll, men strax innan periodvilan kunde Johan Forsberg forcera in en reduceringspuck.

– Jag tycker vi behandlar pucken på ett ganska bra sätt och får fast dem i deras anfallszon ofta. Så jag tror Luleå tycker att vi är ganska jobbiga att möta idag, sa Dan Tangnes, Linköpings tränare, inför den andra perioden.

Vackert mål

En period som började med säsongens kanske vackraste mål i Saab Arena. Broc Little passade Garret Roe som med ögon i nacken vände runt och serverade Ken-André Olimb till öppet mål. Anssi Salmela kunde därefter öka på till 4-1 i numerärt överläge.

– Vi krånglar till det för mycket, de får checka fast oss och få långa anfall. En dålig period av oss helt enkelt. Vi måste spela mycket snabbare och rakare, konstaterade Luleås kapten Johan Harju i C More inför den tredje perioden.

"Vägar att vinna"

En period som aldrig blev spännande. Mathis Olimb ökade på hemmalagets ledning till 5-1 på assist från Broc Little, hans tredje för kvällen. I numerärt överläge satte Einar Emanuelsson ett tröstmål till 5-2, vilket också blev slutresultatet.

– Jättenöjda att vi får göra mycket mål. Tredje raka segern och vi hittar vägar att vinna, kommenterade Dan Tangnes, Linköpings tränare, till C More efter matchen.