FHC

Erikssons storspel gav Växjö sjunde raka

12 januari 2017 21:40
#VLHFHC

Växjös segersvit växer sig allt längre och är nu uppe i sju matcher. Hemma mot serieledaren Frölunda kom tre nya poäng - mycket tack vare Joacim Erikssons 31 räddningar.

Tvåan mötte ettan när Växjö tog emot Frölunda och det var hemmalaget som kopplade greppet. Adam Brodecki bröt sig loss till skottläge i matchupptakten och Dennis Everberg hade en lurig styrning som Dan Bakala stoppade. Med 12.30 spelat kom även ledningsmålet signerat Olli Palola, via ett rappt skott från tekningscirkeln som överraskade Bakala.

Liam Reddox var kort därpå nära att utöka ledningen, men bara minuten senare satt ändå 2-0. Målskytt var succévärvningen Nicholas Bailen med ett mäktigt slagskott. Frölunda skulle få kontakt innan den första perioden var över och till sist fick gästerna utdelning för den press som laget hade satt på Joacim Eriksson. John Nyberg var sist på pucken när målvakten tvingades kapitulera till 2-1.

Assist av SHL-debutanten Carnbäck

Nicholas Bailen hade varit nära att trycka dit trean i slutsekunderna, men hade då stoppats av Bakala. Växjöledningen skulle utökas en bit in i mittperioden. Erik Josefsson höll sig då framme och styrde in Arvid Lundbergs backskott, ett mål som även assisterades av SHL-debutanten Nils Carnbäck.

Frölunda tog därefter över taktpinnen i perioden och Joel Lundqvist hade ett gyllene läge mitt framför mål. Joacim Eriksson satte stopp för Frölundakaptenen och räddade sitt lag även i upptakten av tredje, när Johan Sundström bjöds på pucken. När sedan Tuomas Kiiskinen avslutade ett fint anfall med att sätta 4-1 nio minuter från slutet var segern säkrad. Växjö tog sin sjunde raka vinst, mycket tack vare Eriksson och hans 31 räddningar.

– Vi klarar av stormen i första, där Frölunda är riktigt vassa. Sen har vi några skickliga killar som ger oss ledningen och efter det spelar vi smart, analyserade Växjötränaren Sam Hallam vinsten för C More.