Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Rivalmöte inför storpublik i norr

12 januari 2017 13:00
#LHFSKE

Det har blivit dags för säsongens sista rivalmöte mellan Luleå och Skellefteå. Tillställningen utspelas i Coop Norrbotten Arena där det väntas mycket folk till matchen som är av stor vikt för Luleå om hemmalaget vill haka på uppåt i tabellen.


Formkollen

Luleå har haft en något trevande återstart på SHL efter juluppehållet. På lagets fem matcher har tre slutat med förlust och närmast kommer man från ett 5-2 nederlag mot Linköping. Förlusterna har också gjort att avståndet uppåt i tabellen har ökat. Luleå har nu tio poäng upp till en plats bland topp sex. Samtidigt närmar sig lagen underifrån där Djurgården skuggar närmast bakom Luleå, sju poäng efter.

Även Skellefteå har blandat och gett efter juluppehållet. Men till skillnad från Luleå har man segrat i tre av sina fem matcher. Dessutom kommer man närmast från en riktig moralhöjare till vinst. 2-1 senast mot Färjestad där avgörandet kom med endast två sekunder kvar att spela.

Läget i lagen

Luleå har fortsatt långtidsskador på Petter Emanuelsson och Julius Junttila. I övrigt har Gustav Rydahl, Christian Jaros och Daine Todd saknats i de senaste matcherna, även om de två sistnämnda närmar sig återkomster. Filip Gustafsson är tillbaka i laget efter sin tid i JVM.

Hos Skellefteå är Oscar Möller borta på obestämd tid. JVM-trion är tillbaka, men saknas fortfarande gör Niclas Burtström, Axel Holmström och Filip Berglund.

Notera att

  • De tidigare mötena har varit jämna och täta. Totalt på tre matcher har endast tio mål gjorts.
  • Luleås Jacob Lagacé jagar fortsatt sitt första SHL-mål i år.
  • Skellefteås back Marcus Pettersson har gjort poäng i fem av de sju senaste matcherna.
  • Luleås Johan Forsberg har gjort fyra mål på de sex senaste matcherna.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #LHFSKE.