HV klättrar vidare - sänkte jumbon på bortais

13 januari 2017 21:15
#RBKHV71

För fjärde gången på de fem senaste matcherna lade formstarka HV71 beslag på viktiga poäng. Borta mot pressade Rögle sköt Oscar Sundh HV mot seger - en seger som lyfte laget mot tabelltoppen.

Pressade tabelljumbon Rögle med nyförvärvet Edwin Hedberg i laget öppade piggt hemma mot HV71. Ganska snabbt kunde gästerna från Jönköping växa in och ta över, något som gav 0-1 efter ett fint anfall där Mattias Tedenby spelade fram målskytten Simon Önerud. Erik Christensen hade kort därefter chansen att utöka, men Anders Lindbäck stoppade avslutet från nära håll. Kanandensaren gick sedan igenom ett passivt Rögleförsvar i periodens slutskede och kom till en ny chans.

Efter de täta första 20 tog det fart direkt i andra. Lagen drev tidigt upp ett högt tempo och när HV fick chansen till spel i numerärt överläge small det. Oväntat nog var det hemmalaget Rögle som skulle hitta rätt, när Pär Arlbrandt bjöd på en omställning som Simon Ryfors avslutade till 1-1. Skåningarna hade även chansen till ett ledningsmål då debutanten Hedberg bröt sig loss kort därefter.

Ny tabellfemma: "Killarna krigar hela vägen ut"

HV var skakat, men kunde lugna ner spelet och växla upp offensiven. Med klockan på tolv minuter vann sedan Christoffer Törngren en duell i mittzonen och Kevin Stenlund gick till attack, lade upp för Oscar Sundh och 1-2 var ett faktum. Resterande period kontrollerades av HV, samtidigt som tempot sjönk och chanserna var få. I slutminuten testade Önerud med ett giftigt avslut för gästerna och stoppades då av Lindbäck.

Den avslutande perioden öppnade mycket avvaktande och det dröjde hela fem minuter innan lagen hade ett skott på mål. Chansmässigt var Rögle giftigast och Sebastian Collberg satte Linus Söderström på prov gång efter gång, utan att lyckas. Erik Andersson var nära att avgöra för HV via ett friläge, men istället punkterade Christensen matchen i öppen målbur. Med sitt 1-3 avgjorde kanadensaren för HV71 som tog en ny vinst och är femma i tabellen.

– Killarna krigar hela vägen ut och det är tre sköna poäng. Visst är det en styrka att vi kan hålla ihop det på ett så bra sätt som vi gör, sade den nöjde HV-tränaren Johan Lindbom till C More.