Viktig seger för Luleå - närmade sig i tabellen

14 januari 2017 19:20
#MIFLHF

Högt speltempo och stora ytor - men trots mängder med chanser stod det 1-1 efter 60 minuter mellan Malmö och Luleå. I förlängningen blev sedan Bill Sweatt segerskytt för Luleå, som närmade sig Skånelaget i mittenskiktet.

Det var full fart direkt som gällde när Malmö tog emot Luleå. Efter ett par pigga hemmabyten ställde gästerna om och Johan Forsberg revs ner i ett friläge, något som betydde straff. Den möjligheten tog Forsberg själv hand om - utan att kunna överlista Cristopher Nihlstorp.

Den svängiga matchupptakten svepte sedan vidare och med drygt sex minuter på klockan exploderade den välfyllda hemmaborgen. I spel fem mot fyra prickade Nils Andersson ribban, följt av en retur som slogs i mål av Robin Alvarez. Ledningspucken blev startskottet på en tung Malmöperiod och Luleå kunde med andan i halsan hålla undan. Efterhand flyttade gästerna fram spelet och Bill Sweatt var en styrning i stolpen från att kvittera.

Galen matchbild i mittperioden

Luleås offensiva tryck ökade i mittenakten, där Kael Mouillierat var näste man att pricka målramen. Bortadominansen avtog alltmer och istället utvecklades en fullständigt galen matchbild med omställningar åt båda håll. Isac Lundeström hade bland annat ett friläge för Luleå, men även Malmö hade sina chanser. I periodens absoluta slutskede ställde sedan Luleå snabbt om och unge Lundeström skickade in 1-1.

Det fartfyllda spelet lugnade sig en aning till tredje, men nog svängde det om matchen. Filip Gustavsson räddade ett avslut från Noah Welch med hjälmen, samtidigt som Nihlstorp kördes över av Luleåspelare. Malmömålvakten repade sig och tog matchen vidare till förlängning. Där blev det ändå Luleå som segrade - sedan Bill Sweatt prickat dit 1-2 och gett laget en viktig bonuspoäng.

– Det var tufft. De kom ut hårt och vi blev lite överraskade, det utnyttjade dem. Men vi kunde vända matchen mer och mer och kämpade oss till segern, sade Sweatt till C More.