Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Syd mot nord väntar i Skåne

14 januari 2017 10:00
#MIFLHF

För första gången den här säsongen ska Malmö ta sig an Luleå på hemmaplan. Lagen har mötts två gånger i Norrbotten med varsin seger som facit. Nu ska lagen göra upp i Skåne, och det är viktiga poäng på spel.


Formkollen

Det blev ett snöpligt slut på torsdagens match för Malmö Redhawks mot Färjestad. Laget hade hyllat Mats Lusth innan match men fick lämna isen med en förlust i bagaget efter ett sent avgörande av gästerna. Förlusten var Malmös sjätte på de åtta senaste matcherna. Men trots det är trenden mer uppåtgående nu då man har segrat i två av sina tre senaste hemmamatcher.

Tung trend har även Luleå. I derbyt mot Skellefteå senast fick man se sig besegrade med 3-4 efter straffar. Insatsen från norrbottningarna var dock ett stort steg framåt, och trots fyra förluster på de fem senaste matcherna är formen kanske nu på uppåtgående. Det är något som också behövs för Luleå som nu går en viktig vecka till mötes med tre matcher mot lag som ligger tätt intill i tabellen.

Läget i lagen

Hos Malmö fick målvakten Oscar Alsenfelt kliva av senast och det är oklart om han är redo till matchen mot Luleå. I övrigt så ser man ut att ha ett skadefritt lag.

Luleå har fortsatt Petter Emanuelsson, Gustav Rydahl och Julius Junttila på skadelistan. I övrigt har skadeläget ljusnat för bortalaget.

Notera att

  • Malmö vann lagens senaste möte med klara 5-0.
  • Luleås back Ilari Melart stod för 1+1 i derbyt senast.
  • Luleås målvakt Joel Lassinantti har stått i lagets åtta senaste matcher.
  • Malmös Konstantin Komarek har gjort poäng i fyra av lagets fem senaste matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF.