Skellefteå bröt Frölundas hemmasvit

19 januari 2017 21:40
#FHCSKE

Det blev ingen fjortonde rak seger för Frölunda i Scandinavium. Skellefteå stod för en imponerande bortainsats när man segrade med 3-2.

Det var en hockeyfest som publiken bjöds på i Scandinavium under torsdagen där både Frölunda och Skellefteå bjöd upp på en rejäl kamp. Frölunda hade mest puck men Skellefteå var hyperfarliga när man kom till anfall och när Pär Lindholm frispelades så fintade han ner Johan Gustafsson och lirkade in 0-1 på ett läckert sätt.

Den härliga bataljen fortsatte i den andra perioden där Skellefteå ökade på till 0-2. Återigen var det Pär Lindholm som hittade rätt. Ett klassavslit rätt upp i krysset sedan Joakim Lindström stått för ett mycket bra förarbete.

Kort därefter så reducerade dock Frölunda. Patrick Carlsson snurrade om framför mål och med en snärtig backhand sprätte han upp 1-2 i nättaket.

Calof bröt måltorkan - och avgjorde

Frölunda pressade på i tredje perioden och efter att Carl Grundström satt 2-2 från nära håll gick hemmalaget för seger. Man skapade ett antal farliga lägen, men Skellefteå spelade stabilt bakåt samtidigt som man var farliga offensivt. I en spelvändning skulle också segermålet komma. Andrew Calof bröt in från kanten och pillade in 2-3 från nära håll med bara fem minuter kvar att spela.