Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Viktiga poäng på spel - heta möten väntar

19 januari 2017 13:00
#FBKLHF

Räkna med känslor och en smak av slutspel när Färjestad och Luleå drabbar samman under torsdagen. Det blir det första av två möten på tre dagar, och lagen som ligger tätt intill varandra i tabellen lär bjuda upp till rejäl kamp.


Formkollen

Efter fyra raka förluster och rejäla sjukdomsbekymmer i laget har Färjestad nu kommit upp på vinnarspåret igen. Senast besegrades Malmö på bortais med 3-2 efter en sen vändning i slutskedet av matchen.

En efterlängtad seger för Färjestad som nu varit spellediga i en vecka när man kommer in till matchandet mot Luleå.

Även Luleå kommer från en seger mot Malmö senast. Där krävdes det dock förlängning innan Bill Sweatt avgjorde för norrbottningarna. En efterlängtad seger för Luleå som haft lite problem att spela in poängen på sistone. Bland annat kom den senaste trepoängaren den 26 december.

Läget i lagen

Färjestad har som sagt fått tillbaka den stora massan av spelare som varit sjuka tidigare. Senast saknades Oskar Steen, Anton Gustafsson och Tomas Skogs. Björn Svensson har lämnat laget.

Hos Luleå saknades Christian Jaros, Anton Hedman, Petter Emanuelsson, Julius Junttila och Gustav Rydahl senast. De två förstnämnda ser dock ut att närma sig comeback och kan vara redo till matchen mot Färjestad.

Notera att

  • Detta blir lagens andra möte denna säsong. Färjestad vann första med 3-1.
  • Dessa två matcher som nu kommer kan vara riktigt avgörande för lagens slutplacering i tabellen.
  • Luleå är i botten av både powerplay- och boxplaystatistiken.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHF