KHK

Trygga Frölunda nya serieledare

24 januari 2017 21:32
#FHCKHK

Två förluster fick vara nog för nya serieledaren i SHL. Frölunda vände underläge till seger mot Karlskrona efter att Niclas Lasu och Mats Rosseli Olsen gjort tre poäng var.

Ett revanschssuget och hemmastarkt Frölunda i jakt på serieledning mot ett formsvagt Karlskrona kunde väl bara sluta på ett sätt? Inte inledningsvis för under den första perioden ville Karlskrona och Joel Kellman annat. Kellman spelade fram Mattias Guter till 1-0 innan han själv stänkte dit 2-0 på volley med fem sekunder kvar av perioden.

– Jag tycker att vi har gjort det bra hittills. De började bra, men vi jobbade in oss i matchen. Det var väldigt skönt att se pucken gå in i mål idag. Jag tycker att jag börjar komma in i det mer och mer, sa Karlskronas Guter i C More.

I den andra perioden växlade hemmalaget upp och fick till slut hål på Johan Holmqvist. Mats Rosseli Olsen bröt in på kassen och tog tillvara på sin egen retur fram till 1-2. Trots tung press i slutet av akten stod sig Karlskronas ledning till den tredje perioden.

Visar en trygghet"

I den tredje perioden kom vändningen för Frölunda som till slut vann med 4-3 efter tre poäng vardera från Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen. Innan matchen var över hann Joel Kellman sätta sitt andra mål och tredje poäng för kvällen fram till 4-3, men närmare än så kom inte laget från Blekinge. I och med segern kliver göteborgarna återigen upp som tabelletta i SHL.

– Idag fick vi chansen att få in några puckar och det är gott för självförtroendet. Vi får en jättedålig start idag, men visar en trygghet som tar tillbaka matchen, summerade Frölundas Nicklas Lasu i C More.