Högberg nollade Skellefteå, 21 räddningar

26 januari 2017 21:50
#LHCSKE

Linköping svarade för en helgjuten försvarsinsats när laget besegrade Skellefteå med 3-0. Niclas Lundgren gjorde sitt första mål för säsongen och Marcus Högberg räddade allt.

Formstarkt värre var det inför matchen, både Linköping och Skellefteå hade radat upp segrar på sistone. Hemmalaget var vassast de inledande 20 minuterna och fick med sig 1-0 till pausvilan, Ken-Andre Olimb rakade in en retur.

Linköping spelade vasst i andra perioden, fina anfall och bra spel i numerärt underläge. Niclas Lundgren hade inför matchen inte gjort ett enda SHL-mål i Linköpingströjan, men nu slog han till med en riktig raket fram till 2-0.

– Det var på tiden, synd att det inte händer oftare, sa målskytten Lundgren till C More i pausen.

Försvarsfokus i Linköping

I tredje låg Skellefteå på stundtals för att få till en reducering. Längst bak i Linköping stod dock Marcus Högberg och räddade rubbet. Mathis Olimb fick in trean en bit före slutet och spikade slutresultatet till 3-0.

– Vi gör ett solitt defensivt jobb, vilket är uppgiften för mig och min kollega. Vi har fått ordning på försvarsspelet och lagt anfallsspelet åt sidan för där vet vi att vi är starka, sa Linköpings Eddie Larsson till C More efteråt.