Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Luleå går för seger mot seriens hetaste lag

28 januari 2017 10:00
#LHFVLH

Det är över en månad sedan Luleå tog tre poäng i en match. Nu går man för seger när man ställs mot tuffast möjliga motstånd. Serieledande Växjö som har vunnit elva raka matcher.


Formkollen

Det är vitt skilda formkurvor som drabbar samman i Coop Norrbotten Arena under lördagskvällen när Luleå tar sig an Växjö. Luleå har inte tagit en trepoängare sedan den 26 december, och man har dessutom inte tagit en trepoängare på hemmais sedan den 19 november. Det är med andra ord hög tid för norrbottningarna att leverera, för att slutspelsplatsen ska vara kvar i deras egna händer.

Växjö däremot, kan inget annat än att le åt den form laget visar upp. Segern med 4-2 mot Rögle i torsdags var lagets elfte raka, och den imponerande poängskörden har tagit laget upp i serietopp. Nu vill man förlänga segersviten med en tolfte match, men noterbart är att Luleå har vunnit lagens två tidigare möten.

Läget i lagen

Luleå har haft skadeproblem hela säsongen, men nu ser det betydligt bättre ut. Senast mot Örebro saknades endast avstängda backen Christian Jaros, som också missar matchen mot Växjö.

Växjö fick mot Rögle klara sig utan långtidsskadade Teemu Laakso samt Tuomas Kiiskinen och Linus Högberg.

Notera att

  • Luleå vunnit lagens två tidigare möten.
  • Luleås Jacob Lagacé har inte gjort mål på 53 raka SHL-matcher.
  • Ville Leino i Växjö har gjort sex poäng på sina tre senaste matcher.
  • Olli Palola i Växjö har gjort poäng i åtta av lagets tio senaste matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFVLH.