Hemma
HV71
HV71
Borta
Leksand
LIF

Kan HV71 förstöra Ritolas återkomst?

27 januari 2017 13:00
#HV71LIF

Mattias Ritola är tillbaka hos Leksand och debuterar på fredagen. Kan hans närvaro se till att den dystra bortatrenden bryts för Leksand i mötet med HV71?


Formkollen

HV71 fick se sin fem matcher långa segersvit brytas i mötet med Skellefteå i tisdags. HV71 ledde matchen, men västerbottningarna kom tillbaka. På hemmaplan har Smålandsklubben två raka segrar.

Leksand har kommit igång lite grann och fått vittring på Örebro som ligger på rätt sida av kvalstrecket. Efter Örebros seger under gårdagen skiljer det fem poäng, men Dalaklubben har en match mindre spelad. Det är främst hemmaspelet som har förbättrats för Leksand. På bortais har klubben ett dystert facit med sex raka förluster.

Mattias Ritolas återkomst

Värt att notera är att stjärnförvärvet Mattias Ritola gör comeback i Leksandströjan på fredagen. Han kommer att bära nummer tio och spelar i kedja tillsammans med Eric Castonguay och Johan Olofsson. Borlängesonen gjorde 42 matcher och 32 poäng för Dalaklubben säsongen 2014/2015. Klubben degraderades samma år och Ritola skrev på för Skellefteå där han i fjol snittade knappt en poäng per match och belönades med en plats i Tre Kronor. Den här säsongen har han tillhört Fribourg-Gottéron i NLA, där han gjorde 17 poäng på 27 matcher. Men nu är han alltså tillbaka i Leksand och har kritat på ett avtal som gäller över den här och de nästkommande fyra säsongerna.

Läget i lagen

I tabellen återfinns de spelare som den senaste tiden saknats i lagens matchtrupper.

Notera att

  • Lagen har mötts en gång tidigare, även då i Kinnarps Arena. HV71 vann den matchen med klara 5-2.
  • I den matchen stod Kevin Stenlund för två av målen.
  • HV71:s starka poängmakare Erik Christensen och Mattias Tedenby har båda en poängsvit vid liv.
  • Hos Leksand är fjolårets succévärvning Johan Olofsson riktigt het. Han har poäng i fem raka matcher och i sju av de åtta senaste.
  • Inför matchen kommer HV71 att hissa klubbikonen David Petraseks tröja.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71LIF