Hemma
Leksand
LIF
Borta
HV71
HV71

Leksand mot revansch och förlängd hemmasvit

28 januari 2017 10:00
#LIFHV71

Mattias Ritolas återkomst till SHL blev ingen rolig upplevelse, åtminstone inte om man ser till resultatet - hans Leksand föll mot HV71, men får snabb chans till revansch i dag.


Formkollen

HV71 trillade omgående tillbaks till vinnarspåret efter förlusten mot Skellefteå i tisdags. Efter 3-1 hemma mot Leksand har laget nu sex vinster på de senaste sju matcherna, eller åtta på de senaste tio. För Leksand innebar förlusten att laget nu har sju raka bortaförluster. Då är statistiken bättre på hemmaplan, avsevärt mycket bättre dessutom. Hemma i Tegera Arena har Leksand tre raka segrar och vinst i sju av de åtta senaste matcherna.

Läget i lagen

Inget av lagen har lidit av några större skade- eller sjukdomsbekymmer. Simon Önerud åkte på en kraftig smäll i går och kommer sannolikt inte till spel.

Notera att

  • Det här är första gången den här säsongen som lagen möts i Leksand. HV71 har vunnit sina båda hemmamatcher mot Leksand med 5-2 och 3-1.
  • Leksands Johan Olofsson har gjort poäng i sex raka matcher och i åtta av de senaste nio
  • HV71:s poängbäste spelare på sistone är Erik Christensen med fyra poäng (2+2) de senaste tre matcherna
  • HV71 har vunnit fyra av de senaste fem bortamatcherna, lagets tre senaste bortaförluster har kommit mot Frölunda, Skellefteå och Brynäs - samtliga topp-6 i SHL
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFHV71