Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Malmö tar upp jakten mot en direktplats

31 januari 2017 13:00
#MIFLHF

Med tre raka segrar i ryggen tar Malmö upp jakten på lagen ovanför det översta strecket. Nu ställs man mot Luleå Hockey. Det lag som faktiskt är det lag som senast besegrat Malmö Redhawks.


Formkollen

Malmö har slipat på formen lagom till nu när serien börjar dra ihop sig och bli riktigt dramatisk. Skåningarna har nu tre raka segrar i bagaget och närmast kommer man från en stark bortaseger mot Brynäs. Den segern har också gjort att Malmö nu på allvar har häng på lagen bland topp sex i tabellen och till platserna som leder direkt mot kvartsfinal.

Luleå Hockey blandar och ger resultatätmässigt för tillfället. Men noterbart är att Luleå spelar oerhört jämnt mot samtliga lag man möter just nu. Fem av de senaste sex matcherna har slutat oavgjort efter full tid för Luleå, och i januari månad är det bara en match för Luleå som inte slutat med en uddamålsvinst eller uddamålsförlust.

Noterbart är dock att det fortsatt är så sent som 26 december sedan Luleå vann en match efter full tid.

Läget i lagen

Malmö har de senaste matcherna fått klara sig utan målvakten Christopher Nihlstorp och forwardsduon Kim Rosdahl och Rhett Rakhshani.

Luleå har klarat sig utan skadade Gustav Rydahl och avstängda Christan Jaros de senaste matcherna. Jaros är dock tillbaka till matchen mot Malmö.

Notera att

  • Senast Malmö förlorade var den 14 januari - mot just Luleå.
  • Malmö har endast släppt in tre mål på sina tre senaste matcher.
  • Luleås Jacob Lagacé har gått mållös från 54 raka SHL-matcher.
  • Malmö är i toppen av statistiken i både powerplay och boxplay. Luleå är i botten i båda kolumnerna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF.