Steen storspelade - Färjestad vände i tredje

5 februari 2017 18:40
#FHCFBK

Underläge och tillbakatryckta i Scandinavium - men Färjestad reste sig i slutperioden. Stefan Steen stoppade Frölunda och hjälpte sitt Färjestad till lagets femte raka seger.

Frölunda klev ut piggt och kopplade direkt på offensiven, men den första stora chansen gick till gästande Färjestad. Marcus Nilsson snodde smart åt sig pucken och tog sig in i slottet för avslut. I övrigt var det Frölunda som dominerade, både spel- och chansmässigt. Hemmalaget tillbringade stora stunder i offensiv zon, vann skotten med 11-3 och hade en stolpträff i periodens slutskede genom Henrik Tömmernes.

Mittenakten fick sedan Färjestad inleda i numerärt överläge. Men istället för utdelning där kunde Kristian Vesalainen komma rakt ut ur utvisningsbåset och få fritt fram med Stefan Steen. Målvakten stoppade det försöket, men var utan chans kort därpå. För med klockan på 4.14 sköt Johan Sundström ett skott som Robin Figren styrde in till 1-0 för Frölunda.

Frölunda vann skotten stort: "Skäms inte ett dugg"

Hemmalaget hade flera chanser att utöka ledningen i mittperioden, bland annat genom Sebastian Stålberg, men en storspelande Steen räddade Färjestad. Värmlänningarna hade samtidigt fått en kvittering från Alexander Johansson bortdömd sedan Johan Gustafsson blivit störd i samband med målet. Men i den tredje perioden dröjde det sedan bara tre minuter innan Joakim Nygård vann pucken i offensiv zon och pressade in 1-1.

Strax därefter hade Frölunda chansen att återta ledningen, men Johan Sundström brände sitt läge från straffpunkten. Istället ledde ett misslyckat hemmabyte till att Magnus Nygren lämnades helt ren tillsammans med Alexander Johansson, som enkelt vinklade in 1-2. Nygren utökade själv ledningen i powerplay innan Patrik Carlsson tände Frölundas hopp med en reducering. Färjestad höll sedan undan till lagets femte raka seger via siffrorna 2-3, mycket tack vare Steens 33 räddningar.

– Vi kanske inte är det bästa laget spelmässigt. Men vi tar tre poäng och det skäms jag inte ett dugg över, sade kaptenen Nygren till C More efter vinsten.