Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Het rivalkamp väntar i Scandinavium

5 februari 2017 10:00
#FHCFBK

Det brukar alltid bjudas på heta känslor när Frölunda och Färjestad gör upp. Räkna inte med något annat under söndagen när viktiga poäng ska fördelas då Frölunda slåss i tabelltoppen och Färjestad jagar en direktplats.


Formkollen

Frölunda gick en rejäl holmgång i sin senaste match. Det var i toppmötet mot Växjö på bortais som känslorna svallade fritt i båda lagen i en oerhört underhållande match. Det var kamp, fysik och en bra fart genom hela matchen där Frölunda till slut fick se sig besegrat efter straffar. Det var Frölundas fjärde förlust på de sex senaste matcherna.

För Färjestads del pekar formkurvan uppåt. Det var inte längesedan som laget var en bra bit ifrån att nå en direktplats till kvartsfinal. Nu är man på samma poäng i tabellen som sjätteplacerade Brynäs. Dessutom rullar poängen in i rask takt. 18 poäng av 21 möjliga på de sju senaste matcherna är Karlstadlagets facit.

Läget i lagen

Joel Lundqvist, Rasmus Dahlin och Filip Westerlund var inte med för Frölundas del i matchen mot Växjö.

Rasmus Asplund har varit skadad de senaste tre matcherna för Färjestad. Återstår att se om han är med under söndagen. Ole-Kristian Tollefsen är avstängd.

Notera att

  • Senast lagen möttes vann Frölunda med klara 5-0.
  • Frölunda är seriens starkaste hemmalag.
  • Färjestad har tagit poäng i sina sju senaste matcher.
  • Alexander Johansson har gjort sju poäng på sina sju senaste matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK.