Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Örebro fortsätter sin jakt i tabellen

14 februari 2017 13:00
#ÖRESKE

Örebro gick till vila i landslagsuppehållet med en bra form och seger i fyra av sina fem senaste matcher. Den fina resultatraden har gett laget ett bra slagläge inför seriens slutspurt där jakten på en åttondelsfinal nu intensifieras.


Formtabellen

Efter en tung tid för Örebro så har laget nu fått upp farten under nya tränaren Niklas Sundblad. Innan landslagsuppehållet så skrapade Örebro ihop fyra segrar på sina fem senaste matcher, och Örebro har därmed häng på lagen ovanför.

Det är fem poäng upp till Karlskrona och Luleå i tabellen som just nu innehar de två sista platserna som leder till åttondelsfinal. Det är alltså fortsatt jakt som gäller för Örebro under tisdagen.

För besöket i Behrn Arena står Skellefteå AIK. Skellefteå vann sin sista match innan landslagsuppehållet när Malmö besegrades på bortais med 4-1 och Skellefteå har nu nio segrar på sina elva senaste matcher. Den fina resultatraden har gjort att Skellefteå har bra slagläge på att nå topp tre i tabellen.

Läget i lagen

Joakim Andersson, Greg Squires, Alexander Hellström, Viktor Ekbom, Daniel Viksten och Johan Adolfsson är alla skadade. Nyförvärvet Lucas Lessio är ännu inte spelklar för Örebro.

Oscar Möller, Jimmie Ericsson och Emil Djuse saknades i senaste matchen. Kyle Cumiskey har lämnat laget.

Notera att

  • Örebro går för tredje raka segern. Tre raka segrar har man bara haft en gång tidigare under säsongen.
  • Skellefteås Pär Lindholm har gjort fem mål på de tre senaste matcherna.
  • Joakim Lindström i Skellefteå har bara gjort ett mål sedan 2 december.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRESKE.