Haukeland och Leksand krigade sig till tre poäng

14 februari 2017 21:40
#LIFHV71

Leksand spelade med framåtanda och hade 2-0 inför tredje perioden. Då blev det till att ställa upp i försvar när HV71 pepprade på med skott, ett försvar som räckte till seger.

Leksand ligger en bit efter säker mark i tabellen och har bara att gasa på under sluttampen av serien. Det var just vad laget gjorde mot HV71. Den nykomponerade kedjan med Jesper Ollas, Mattias Ritola och Oskar Lang slog till direkt efter ett riktigt mönsteranfall, Lang målskytt.

– Vi börjar riktigt bra och skapar mycket på dem. Jag fick öppet mål och det var bara att trycka dit den. De steppar upp varefter och vi kommer inte upp i samma nivå på skridskoåkningen som innan, sammanfattade målskytten de inledande 20 minuterna till C More.

HV71 gick inte riktigt att känna igen. Leksand däremot fortsatte att spela inspirerat och Johan Porsberger dundrade in 2-0 i numerärt överläge i andra perioden.

I tredje ökade ändå HV71 tempot på sitt spel och vaskade fram en hel del lägen Detta samtidigt som Leksand, som det ofta blir när ett lag är rädda om sina poäng, drog sig tillbaka. Henrik Haukeland fick jobba stenhårt längst bak mellan Leksandsstolparna. Han fick hela 22 skott på sig och släppte bara ett förbi, Lawrence Pilut målskytt. Men då återstod bara 52 sekunder och Leksand kunde hålla undan.