Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Tre poäng det enda som gäller för Malmö

14 februari 2017 13:00
#MIFFHC

Malmö ligger på åttonde plats i SHL och har tre poäng upp till direktplats till det kommande slutspelet. Laget är alltså i behov av tre poäng när europamästarna Frölunda gästar Malmö Arena.


Formkollen

Malmö hade en god form innan uppehållet. Dock bröts lagets fem matcher långa segersvit precis innan när SKellefteå vann med 4-1 i Malmö Arena. Under segervisten kom fyra av segrarna på bortais, men på hemmaplan har Skåneklubben inte riktigt fått det att fungera på sistone. Facit de fyra senaste hemmamatcherna är en vinst och fyra förluster. Nu börjar det dra ihop sig i SHL och tabellåttan är tre poäng från en direktplats till slutspelet och behöver börja rada upp några segrar, med start på tisdagen.

Frölunda har under landslagsuppehållet hunnit med att vinna CHL för andra året i rad. Detta efter att Nicklas Lasu avgjort finalen mot Sparta Prag i förlängningen. I SHL har göteborgarna dock sval form med två segrar på de sju senaste matcherna. Klubben har dock fortsatt häng på serieledningen då laget, med en match mindre spelad än Växjö, är fem poäng bakom smålandsklubben.

Läget i lagen

I faktarutan nedan listas de spelare som saknades i lagens matchtrupper innan uppehållet.

Notera att

  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFHC
  • Lagen har drabbat samman tre gånger under säsongen. Malmö vann det första mötet, Frölunda de två senaste.
  • Rhett Rakhshani är i fin form och har poäng i tre matcher i följd.
  • Hos Frölunda är Casey Wellman het. Även han har en poängsvit på tre raka matcher.
  • Frölunda är som bekant CHL-mästare för andra året i följd. Casey Wellman blev bästa målgörare i turneringen och Joel Lundqvist var poängbäst och utsågs till turneringens MVP.