Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Kan Rögle göra det omöjliga möjligt?

15 februari 2017 13:00
#RBKKHK

Med 33 poäng kvar att spela om under säsongen, och 19 poäng upp till säker mark för Rögle, ser läget mörkt ut för skåningarna. Men hoppet är det sista som överger en, och frågan är om Rögle kan göra det omöjliga möjligt, och klättra mot säker mark?


Formkollen

Efter seriens längsta formsvacka med 13 raka förluster så fick Rögle till slut segerjubla igen. I sista matchen innan landslagsuppehållet besegrades Djurgården på bortais med 2-1 efter förlängning. En efterlängtad seger för Rögle som halkat efter i tabellen.

Rögle har 19 poäng upp till säker mark och med endast elva omgångar kvar att spela är läget prekärt för skåningarna om man vill undvika kvalspel till vårkanten.

Nu ställs Rögle mot Karlskrona. Ett annat lag som har en dyster form. Karlskrona har elva raka förluster, och har ännu inte segrat under kalenderåret 2017.

Frågan är om uppehållet och nya huvudtränaren Ove Molin kom in lägligt i laget, för att vända på skutan för ett Karlskrona som jagar en plats till åttondelsfinal.

Läget i lagen

Rögle har under hela säsongen brottats med stora skadebekymmer. I senaste matchen saknades hela sju spelare. Återstår att se om någon är tillbaka till onsdagens match.

Hos Karlskrona är Alexander Deilert skadad sedan tidigare. Alexander Viklund är avstängd.

Notera att

  • Senast Rögle tog en trepoängare var 10 december.
  • Senast Karlskrona tog en trepoängare var 28 december.
  • Karlskronas Filip Cruseman har inte gjort mål sedan 12 oktober.
  • Rögles nyförvärv Edwin Hedberg var inblandad i båda målen mot Djurgården senast.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKKHK.