ÖRE

Dramatiskt när Luleå åter fick jubla för tre poäng

16 februari 2017 21:56
#LHFÖRE

Det var högdramatiskt i Norrbotten när Luleå besegrade Örebro med 2-1. Mängder med sekvenser var i fokus när Luleå höll undan och tog tre poäng för första gången under år 2017.

Viktiga poäng på spel mellan Luleå och Örebro, och det visade sig i den första periodens spel som var någorlunda krampaktigt. Det var ändå Luleå som hade mest puck och som skapade mest lägen. Bland annat missade både Bill Sweatt och Karl Fabricius frilägen.

Men det var Örebro som skulle ta ledningen. I periodens sisat sekund styrde Kalle Olsson in 0-1 i powerplay. Ett psykologiskt tungt mål för Örebro.

Men Luleås spelförande skulle betala av sig i den andra perioden. Christian Jaros kvitterade till 1-1 när han rundade hela Örebros försvar, och sedan rundade Julius Hudacek innan han lirkade in pucken via stolpen.

Luleå fortsatte att pressa på, men Örebro försvarade sig bra och stack upp i några enstaka farliga kontringar. Det såg ut att stå sig med 1-1 efter två perioder, men då klev Johan Forsberg fram. Från ingen vinkel alls egentligen bombade han in 2-1 i krysset bakom en förvånad Julius Hudacek.

Nervdaller i slutet

Det skulle inte bli fler mål. Men det kom att bli dramatiskt i tredje perioden. Luleå stänkte först dit 3-1. Men det dömdes bort för spelare i målgården på Anton Hedman, som dessutom fick sätta sig på botbänken. Under powerplayspelet kom istället 2-2 av Tom Wandell, men det dömdes också bort - för spelare i målgården.

Örebro fortsatte att pressa på mot slutet och var nära men en jätteräddning i slutsekunderna av Joel Lassinantti säkrade Luleås tre poäng.