Hemma
Luleå
LHF
Borta
Örebro
ÖRE

Dramatisk streckmatch väntar mellan Luleå och Örebro

16 februari 2017 13:00
#LHFÖRE

Det skiljer fyra poäng och ett streck mellan Luleå och Örebro inför lagens möte i Norrbotten under torsdagen. Kampen om en plats till åttondelsfinal tätnar när tre viktiga poäng ska fördelas.


Formkollen

Luleås tunga svit fortsätter. Nya tränaren Petter Lasu Nilsson fick en tuff start då Luleå föll mot Linköping senast med 2-0 på bortais. Siffror som hade kunnat varit större utan en storspelande Joel Lassinantti i mål.

Luleås resultatrad utan en trepoängare växer sig allt längre och är nu uppe i 14 raka matcher. Den sviten kan inte få leva länge till om Luleå vill vara kvar på rätt sida slutspelsstrecket.

Efter att ha avslutat seriespelet innan landslagsuppehållet med fyra segrar på de fem sista matcherna så inledde Örebro med en förlust när Skellefteå var ofina nog att knipa två poäng i Behrn Arena under alla hjärtans dag. Dock fick Örebro med sig en poäng, och Örebros senaste resultat har på allvar tagit upp laget ett hack i tabellen och en realistisk chans på en åttondelsfinalplats lever i allra högsta grad.

Läget i lagen

Luleå saknade Craig Schira, Andreas Falk, Gustav Rydahl och Isac Lundeström senast. Falk är tillbaka mot Örebro efter avstängning. Schira är fortsatt avstängd och det är oklart hur länge skadade Rydahl och Lundeström saknas.

Joakim Andersson, Viktor Ekbom och Daniel Viksten är långtidsskadade. I övrigt är det oklart om någon av spelarna som missade senaste matchen är tillbaka. Libor Hudacek är avstängd.

Notera att

  • Det har blivit idel hemmasegrar denna säsong mellan dessa lag.
  • Luleås senaste trepoängare på hemmais kom mot just Örebro. Den 19 november.
  • När matchen startar är det exakt ett år sedan Luleås Jacob Lagacé gjorde sitt senaste mål i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFÖRE.