Växjö knep bonuspoängen i Västerbotten

16 februari 2017 21:50
#SKEVLH

Det svängde rejält när Skellefteå tog emot Växjö under torsdagen. Två formtoppade lag gjorde upp i vad som skulle utveckla sig till en riktig målfest där Växjö till slut segrade med 5-4 efter förlängning.

Att det var en toppmatch på menyn i Västerbotten syntes klart. Det svängde rejält, och var fartfyllt och mycket kamp mellan lagen. Växjö tog tidigt lendingen genom den förre Skellefteåspelaren Emil Pettersson som i powerplay krutade in 0-1.

Men efter det målet tog hemmalaget över spelet mer och på straff kvitterade Joakim Lindström på ett kyligt vis.

Den melodin skulle fortsätta i den andra perioden. Dennis Everberg gav Växjö ledningen med 1-2 efter att Joakim Lindström slarvat i egen zon. Men Lindström skulle få sin revansch när han petade in 2-2 från nära håll. Växjö skulle dock ha ledningen med sig in i den tredje perioden. Olli Palola var påpassligt framme och tryckte in 2-3 bakom Joni Ortio.

Stark upphämtning av Skellefteå

Växjö rivstartade den tredje perioden där Liam Reddox satte 2-4 i numerärt underläge efter bara 20 sekunders spel. Men den ledningen skulle inte gästerna orka hålla igen. Henrik Hetta bombade in 3-4 i krysset och med bara tre minuter kvar att spela lirkade Bud Holloway snyggt in 4-4 i nät.

Matchen till förlängning. Där böljade spelet och det var chanser åt båda håll innan Ville Leino kunde avgöra när han snyggt satte segerpucken bakom en överspelad Joni Ortio.

• Skellefteå-Djurgården, Lör 18 feb 16:00
  • Leksand-Växjö, Lör 18 feb 16:00