Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Utmanar Skellefteå övriga topplag?

16 februari 2017 13:00
#SKEVLH

Topplagen i SHL rycker i tabellen och för femteplacerade Skellefteå vill det till att man fortsätter leverera för att haka på i toppstriden. Nu ställs man mot serieledande Växjö i vad som väntas bli en sprakande tillställning.


Formkollen

Vi kan räkna med en rejäl hockeyfest i Skellefteå Kraft Arena under torsdagen när hemmalaget tar sig an Växjö. Två topplag med goda formkurvor drabbar samman.

Skellefteå besegrade Örebro med 2-1 efter förlängning i återstarten av SHL efter landslagsuppehållet, och det var västerbottningarnas tolfte seger på de 14 senaste matcherna.

Växjös formkurva går inte att skoja bort den heller. 15 raka matcher med poäng, där 14 av dessa har slutat med seger. Värt att ta med sig till mötet med Skellefteå är att Växjö var spellediga i tisdags, och kanske finns det lite mer ringrost hos serieledarna än hos hemmalaget?

Läget i lagen

Fredrik Lindgren, Oscar Möller och Sebastian Ohlsson var inte med i Skellefteå senast.

Hos Växjö saknades Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Teemu Laakso i sista matchen innan landslagsuppehållet. Återstår att se om någon av dessa är med mot Skellefteå. Nyförvärvet Jeff Tambellini är spelklar.

Notera att

  • Växjö har tagit poäng i alla möten mot Skellefteå denna säsong.
  • Skellefteå har vunnit elva av sina 13 senaste hemmamatcher.
  • Joakim Lindström i Skellefteå har stått för 13 assist på sina elva senaste matcher.
  • Olli Palola i Växjö har gjort poäng i tio av lagets 14 senaste matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH.