Brynäs gjorde processen kort med Leksand

16 februari 2017 21:53
#BIFLIF

Brynäs sköljde över Leksand i den första perioden och gick ifrån till en tremålsledning. En ledning man sedan skulle hålla matchen ut. Brynäs var numret större och segrade till slut med 4-0.

Det var spel mot ett mål i den första perioden när Brynäs tog emot Leksand. Hemmalaget sköljde över gästerna och Kevin Clark hade dessutom bombat in 1-0 till hemmalaget redan efter tolv sekunders spel. Innan den första perioden var över hade dessutom Elias Fälth och Jacob Blomqvist utökat ledningen till hela 3-0.

Brynäs var klassen bättre

Brynäs fortsatte att vara spelförande i den andra perioden och Leksand hade förtvivlat svårt att komma till några klara lägen eller till längre anfall. När dessutom Oskar Lindblom satte 4-0 i mitten av perioden så var det ridå för Leksand.

Det kunde bli fler mål i den tredje perioden. Franförallt för hemmalaget som fortsatte att pressa på. Och hade det inte varit för fint spel av Atte Engren i gästernas mål, eller till viss del oskärpa i hemmaavsluten hade segersiffrorna varit större än de 4-0 som blev slutresultatet.

• Malmö-Brynäs, Lör 18 feb 16:00
  • Leksand-Växjö, Lör 18 feb 16:00