Pressat Malmö reste sig på nio

16 februari 2017 21:42
#HV71MIF

HV71 inledde matchen mot Malmö riktigt bra och hade ledningen in i andra perioden. Men Malmö visade stark moral och åt sig in i matchen, öste in sex mål och tog sin femte raka bortaseger.

Pär Arlbrandt inledde målskyttet efter knappt två spelade minuter. Han gjorde det med ett av de hårdaste skotten som publiken i Kinnarps Arena sett honom avlossa.

Hemmalaget förde spelet och fick en sund senare chansen i spel fem mot fyra. Men då kontrade Malmö och Nils Andersson spelade kyligt fram Erik Forssell som kvitterade.

Spelövertaget gav utdelning senare. Mattias Tedenby lirkade in en retur efter vunnen tekning och skott och HV71 hade 2-1 efter 20 spelade minuter.

– Bra start av oss, men Malmö åt sig in lite. Målet var en av mina bättre träffar så det var kul, men mål i baken i numerärt överläge får inte ske, sa Pär Arlbrandt till C More i pausen.

"Bygger på momentum"

HV71 hade 15-4 i skott i första och inledde också andra bäst. Malmö hade det tufft, men när Rhett Rakhshani bombade in 2-2 efter 10:56 svängde pendeln över till skåningarna.

Med lite mindre än tre minuter kvar satte också Ilari Filppula 2-3 i numerärt överläge på Malmös blott tionde skott i matchen.

– Hockey är ett spel som bygger på momentum och vi växte av vårt 2-2 mål, sa Rhett Rakhshani till C More i den andra pausvilan.

HV-jakten i tredje bar frukt direkt när Kristofer Berglund pangade in 3-3 efter fyra minuter.

Därefter tilldömdes Malmö straff, som dock Forssell missade, men gästerna skulle få utdelning en stund senare. Noah Welch var aktiv i det fysiska spelet hela matchen och det var just han som satte 3-4 efter 12:34. Robin Alvarez tryckte sedan in både 3-5 och 3-6 i slutet.

– Skönt för några av våra killar som skapat mycket men inte satt dit den tidigare. Bra boxplay och bra powerplay är viktigt och det hade vi idag, sammanfattade Malmös tränare Peter Andersson matchen i C More.