Kan Leksand ta ytterligare tre poäng mot serieledarna?

18 februari 2017 10:00
LIFVLH

I eftermiddag tar formsvaga Leksand emot serieledande Växjö. Senast smålänningarna var på besök i Dalarna vann hemmalaget med 3-1. Kan Leksand tillsammans med publiken ta tre poäng igen?

Formkollen

Hemmalaget Leksand har det forsatt tufft, men startade ändå med en vinst över HV71 efter uppehållet. Innan dess hade dalalaget sex raka förluster. Leksand är fortfarande näst sist i tabellen med 10 poäng upp till Örebro över strecket och har ett jagande Rögle efter sig med sex poängs marginal. Leksand fick en mardrömsstart senast mot Brynäs, gävlelaget tog ledningen efter bara 12 sekunder och efter första perioden stod det 3-0. Oskar Lindblom satte sedan slutresultatet 4-0 i mittenperioden, och tack vare Atte Engren blev det inga fler mål i matchen.

Serieledande Växjö fortsätter att trumma på. Strafförlusten mot Luleå bröt smålänningarnas segersvit på 11 matcher. Nu är man uppe i fyra och har alltså på de senaste 16 matcherna vunnit alla förutom en. Växjö kommer senast från en målrik och svängig övertidsvinst mot Skellefteå. Ville Leino behövde bara två minuter i den böljande förlängningen för att se till att Växjö kunde åka hem med extrapoängen.

Läget i lagen

Leksand hade inga spelare på frånvarolistan senast och händer inget oväntat så ser laget ut att komma med full trupp.

Växjö saknade senast Linus Högberg, Teemu Laakso och Nicholas Bailen.

Notera att

• De båda lagen har mötts tre gånger tidigare den här säsongen. Där det blivit hemmasegrar i samtliga. Växjö har tagit två vinster, båda skrevs till 4-1 och Leksand tog tre poäng på hemmaplan, 3-1.
  • Efter att ha gått poänglös från matchen mot Brynäs hade Martin Karlsson gjort poäng fyra matcher i rad.
  • Arvid Lundberg stod för en assist senast och bröt där med sin längsta poängtorka på sju matcher, det gjorde även Dennis Everberg efter sitt mål i matchen.
  • Växjös nyförvärv Jeff Tambellini spelade drygt 12 minuter i återkomsten för Växjö.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFVLH.