• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Linköping
LHC

Kan Karlskrona rå på SHL:s formstarkaste lag?

17 februari 2017 13:00
#KHKLHC

Karlskrona med tolv raka förluster stöter på tuffast möjliga motstånd i Linköping både på fredag och lördag då klubbarna möts i back-to-back. Kan laget från Blekinge stå för en skräll?


Formkollen

Karlskrona har det riktigt tungt i SHL för tillfället och står noterat på tolv raka förluster. Senaste segern för klubben från Blekinge kom 30:e december och lagen bakom i tabellen är nästan ifatt. Karlskrona innehar fortfarande tiondeplatsen, den sista som innebär åttondelsfinal. Djurgården och Örebro är dock en respektive fyra poäng bakom och laget är i behov av en seger.

Linköping är SHL:s formastarkaste lag och huserar med sex raka vinster. På lagets tolv senaste matcher har klubben endast en förlust. Tabellfyran har samma poäng som trean HV71 och går in i back-to-back-mötet mot Karlskrona med både HV71 och Frölunda i siktet.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaste tiden. Det hände en del hos Linköping under sista dagen på transferfönstret. Först försvann Niclas Bergfors till Djurgården, sedan tecknade klubben avtal med två landslagsmän. Först norske Jörgen Karterud, sedan tyske SHL-bekantingen Marcel Müller kort därefter. Båda två är spelklara till kvällens match.

Notera att

  • Broc Little delar ledningen i SHL:s poängliga med Skellefteås Joakim Lindström. Amerikanen är glödhet och har poäng i fyra raka matcher. På Linköpings tre senaste matcher har Little noterats för 1+1 i samtliga matcher.
  • Hos Karlskrona är Joel Kellman och Alexander Bergström i bra poängform med poäng i fyra av de sex senaste matcherna.
  • Marcus Högberg höll nollan mot Luleå senast och väntas vakta kassen på fredagen.
  • Lagen har mötts två gånger. Lagen har varsin seger, men Linköpings kom efter straffar så Karlskrona har tagit fyra av sex poäng hittills.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKLHC