Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Får hemmapubliken i Luleå jubla igen?

18 februari 2017 10:00
#LHFFHC

Efter 14 raka matcher utan trepoängare fick Luleå äntligen segerjubla igen senast. Nu handlar det dock om att snabbt ladda om batterierna för att göra om bedriften. Viktiga poäng står nämligen på spel när Frölunda gästar.


Formkollen

Det var ett till synes lättat Luleå som lämnade isen i torsdags. Då hade nämligen Örebro besegrats med 2-1 på hemmais, och Luleå bärgat tre poäng igen för första gången under kalenderåret 2017. Segern innabar också att Luleå ökade avståndet en aning till de jagande lagen under i tabellen.

Nu väntar en ny hemmamatch, och nytt sikte på tre poäng är inställt när Frölunda gästar. Ett Frölunda som Luleå haft problem med under säsongen.

Frölunda kommer precis som Luleå från en seger i den senaste matchen. Det satt hårt åt, men Djurgården kunde besegras med 2-1 efter förlängning, och därmed har Frölunda startat upp SHL efter landslagsuppehållet med två raka segrar.

Läget i lagen

Hos Luleå kommer Craig Schira att vara tillbaka i laget efter avstängning. I övrigt är det oklart om någon av de skadade spelarna är redo för lördagens match.

Frölunda saknade endast Kristian Vesalainen och Filip Westerlund i sin senaste match.

Notera att

  • Luleå har endast gjort ett mål mot Frölunda på säsongens tre tidigare möten.
  • Frölunda har tagit poäng i sina tre senaste bortamatcher.
  • Henrik Tömmernes i FHC har stått för sex assist på de sju senaste matcherna.
  • Julius Junttila i Luleå gjorde sitt senaste mål 1 oktober.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFFHC.