Emanuelssons sänkte Frölunda

18 februari 2017 18:23
#LHFFHC

Einar och Petter Emanuelsson stod för varsina mål och viktiga sådana när Frölunda sänktes hemma i Coop Norrbotten Arena.

Det blev en jämn, tät och chansfattig första akt mellan Luleå och Frölunda i Coop Norrbotten Arena. Det sköts endast tio skott mot burväktarna som inte behövde svettas speciellt mycket under de första tjugo minuterna.

I den andra perioden skulle de få mer att göra. Först skickade Johan Harju in 1-0 får en position framför mål innan Matt Donovan satte 1-1 från blålilnjen i powerplay. Luleå skulle dock återta ledningen. Dan Bakala skulle skicka pucken i runden bakom kassen men den snappade Anton Hedman upp och kunde retligt runda kassen och sätta 2-1. Andra aktens målkalas var dock inte slut där. Christoffer Ehn skickade in en retur från Lassinantti fram till 2-2 efter 17:22, men innan pausvilan lyckade Einar Emanuelsson ge Luleå ledningen på nytt när han raka in Karl Fabricius fina passning i mål. Efter målet byttes Dan Bakala ut till förmån för Johan Gustafsson.

"Vi vinner rättvist"

I den tredje akten skulle en annan Emanuelsson bli målskytt, nämligen Petter. Målet innebar 4-2 till Luleå och skulle senare bli slutresultatet. Frölunda lyckades inte få till någon ordentlig forcering och Luleå tog tre komfortabla poäng. Det var norrbottningarnas andra raka trepoängare och lagets tränare Petter Nilsson var nöjd efter matchen.

– Jag tycker att vi vinner rättvist. Vi får press på dem och gör det riktigt bra matchen igenom. Vi ska inte slå oss för bröstet nu utan jobba vidare, sa han till C More.

Avståndet ner till Djurgården som ligger under strecket till åttondefinal är i och med segern sex poäng.