Hemma
Linköping
LHC
Borta
Karlskrona
KHK

Linköping mot förlängd hemmasvit

18 februari 2017 10:00
#LHCKHK

Karlskrona bröt Linköpings segersvit i går kväll, men på hemmaplan lever segersviten i allra högsta grad för tabellfyran Linköping som kan förlänga den i kväll.


Formkollen

Efter sju sorger och åtta bedrövelser gick Karlskrona äntligen av isen som vinnare efter att ha besegrat Linköping med 3-1 i det första av back-to-back-matcherna mot östgötarna. Därmed stannade Karlskronas förlustsvit på tolv matcher, varav fem på hemmaplan. Det är kanske lite väl tidigt att prata om att formen har vänt, klubben har fortfarande åtta raka bortaförluster men om Karlskrona ska vara med och slåss om slutspelsplatserna krävs skulle laget verkligen vara betjänt av seger i Linköping i dag.

Linköping är trots förlusten fortfarande ett av SHL:s formastarkaste lag och har trots allt sju raka hemmasegrar så Karlskrona måste spela sina kort väl. Även om han gick av isen poänglös i går kväll så är Broc Little en av hemmalagets starkaste spelare just nu. Han har gjort sju poäng (4+3) de senaste fem matcherna.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaste tiden. Marcel Müller debuterade för Linköping i går, i övrigt var det inga stora förändringar hos LHC. Inte heller Karlskrona har några stora problem med frånvarande spelare.

Notera att

  • Broc Little ligger tvåa i poängligan, tre poäng efter Skellefteås Joakim Lindström.
  • Alexander Bergström i bra poängform med poäng i fem av de sex senaste matcherna, han gjorde dessutom två av målen i går.
  • Johan Holmqvist i Karlskrona var sex sekunder ifrån att hålla nollan i går.
  • Lagen har mötts tre gånger. Karlskrona har tagit sju poäng efter dubbla hemmasegrar och en strafförlust borta.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCKHK