Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

Klarar Djurgården av att ta revansch på Färjestad?

21 februari 2017 13:00
#DIFFBK

Det har varit jämna tillställningar hittills när de båda lagen drabbats samman tidigare under säsongen. Men om Djurgården kan ta revansch ikväll när Färjestad gästar Hovet återstår att se.


Formkollen

Djurgården har det fortsatt tufft och kommer till kvällens möte med åtta raka förluster bakom sig. Kikar vi till formen på de fem senaste matcherna ser vi att tre av förlusterna kommit efter övertid. Senast kommer Djurgården från en förlust mot Skellefteå, en match där stockholmarna länge var med i matchen men hängde inte med när Skellefteå rivstartade den tredje perioden med två mål.

Färjestad kommer med en dubbelförlust i back-to-backmötet mot Rögle i bagaget. Innan dess hade värmlänningarna radat upp fem raka segrar. Karlstadlaget är i stort behov av de tre poängen i jakten på en direktplats till slutspelet.

Läget i lagen

I listan nedan ser ni hur läget i laget sett ut den senaste tiden.

Färjestads Ole-Kristian Tollefsen var avstängd fram till den 17 februari men saknas alltså fortfarande då han ådrog sig en hjärnskakning under träning.

Notera att

  • Djurgården och Färjestad har mötts tre gånger tidigare och Färjestad har gått segrande ur alla strider. En efter straffar, en efter förlängning och en efter full tid.
  • Niclas Berfors som debuterade i Djurgården i torsdags gjorde i lördags sitt första mål för stockholmsklubben.
  • Henrik Eriksson noterades för en assist, senast Eriksson gjorde poäng var den 29 november.
  • Hugo Enock gjorde sitt första SHL-mål i lördagens match mot Rögle.
  • Joel Eriksson Ek har gjort minst en poäng i alla matcher förutom två sedan den 12 januari.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFFBK.