Roe visade vägen - Linköping mosade Örebro

23 februari 2017 21:45
#LHCÖRE

Det dröjde bara en minut innan Garrett Roe gett Linköping ledningen hemma mot Örebro. Därifrån sprang hemmalaget på, till vad som blev klara segersiffror och tredjeplats i tabellen.

Det var proppen ur redan från start i Saab Arena på torsdagskvällen. Med bara 1.21 på klockan bombade Garrett Roe in ledningsmålet för Linköping i spel fem mot fyra. Målskytten Roe hade även läget att utöka direkt efter, men Axel Brage räddade både då och när Andrew Gordon bröt sig in för avslut. Däremot var målvakten utan chans på Broc Little som efter sex minuter fintade upp Petr Zamorsky och lade in 2-0.

Spelmässigt var det klar övervikt för östgötarna, men det var ändå Örebro som hade flest skott och Lucas Lessio testade Marcus Högberg i numerärt överläge. I just powerplay kom också reduceringen från Martin Johansson sedan Högberg lämnat retur ut i mitten. Kort därefter åkte Garrett Roe på nästa Linköpingsutvisning, men hemmalaget stod emot och i den första periodens slutminut skulle amerikanen revanschera sig. Roe hittade då nättaket bakom Brage och det betydde 3-1 in till vilan.

Trea i tabellen: "Finns mer att hämta"

Inför mittenakten tog Julius Hudacek plats mellan Örebros stolpar och ersatte då Brage. Målvakten tvingades tidigt att kapitulera, för efter bara 1.06 slog Ken André Olimb in 4-1 för Linköping ståendes helt omarkerad i slottet. Därefter skulle Hudacek snabbt växa in i matchen och under en mycket tuff Örebroperiod var det slovaken som höll siffrorna nere. Linköping radade upp chanser genom hela mittperioden och allra mest hotade Broc Little, som bland annat snurrade upp sina försvarare med en soloräd.

Den tredje perioden inleddes med fortsatt hemmatryck, men efterhand växlade Örebro upp. Under en mycket stark sekvens på flera minuter bet sig gästerna fast och Dan Tagnes valde att ta timeout för att lugna ner matchbilden. Det gav önskad effekt och Linköping avslutade sedan matchen i stil, dessutom hann Kristian Näkyvä med att dundra in femman i powerplay. Det gav seger med klara 5-1 och Linköping klättrade tack vare det upp till tredje plats i SHL-tabellen.

– Det var de tre poängen som vi tar med oss. I den andra perioden spelar vi också bra hockey, men över 60 minuter finns det mer att hämta, sade tränaren Tagnes till C More.