Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Viktiga poäng står på spel i toppmötet

24 februari 2017 13:00
#HV71SKE

HV71 gästas på fredagen av Skellefteå i ett rafflande toppmöte. Båda klubbarna jagar tabelltvåan Frölunda i tabellen och vinnaren tar ett första steg i den jakten.


Formkollen

Efter 46 omgångar står HV71 och Skellefteå båda noterade för 83 poäng. Jönköpingsklubben har bättre målskillnad och placerar sig en postion före västerbottningarna i tabellen. Upp till Frölunda som ligger tvåa är det tre poäng och jakten på andraplatsen lär bli en häftig kamp att följa. Om vi tittar på lagens form ser vi att båda klubbarna har två raka vinster i ryggen. Tittar vi lite längre tillbaka kan vi konstatera att Skellefteå har något bättre form med fyra vinster på de fem senaste, HV71 har två.

Läget i lagen

I listan ser ni hur lagen sett ut de senaste matcherna.

Notera att

  • HV71 vann första mötet mellan lagen med hela 7-1. Efter det har Skellefteå segrat i de andra två.
  • Ted Brithén har noterats för en assist i fyra raka matcher.
  • Joakim Lindström och Bud Holloway fortsätter att leda Skellefteå offensivt. Båda spelarna har en poängsvit på fem raka matcher. Lindström har på de matcherna nio poäng, Holloway sju.
  • Nyförvärvet i Skellefteå Mark Katic noterades för en assist och ett matchstraff i debuten. Händelsen som gav matchstraffet anmäldes av disciplinnämnden, men Katic friades och är spelklar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71SKE