Linköping sköt hål på Färjestadsnollan

25 februari 2017 18:55
#FBKLHC

Efter två raka matcher med hållen nolla fick Lars Haugen kapitulera rejält mot Linköping. Målvakten släppte in fem mål när Färjestad föll med klara siffror, ett resultat som gör Linköping till ny tabelltvåa.

Redan efter 43 sekunder visades Linköpings målvakt Jakob Johansson ut för puckout och det satte tonen för hela den första perioden mot Färjestad. Lagen drog på sig totalt fem utvisningar och halva perioden spenderades därför i numerärt överläge. Trots det kom de hetaste chanserna i fem mot femspelet, bland annat i form av fria lägen för Niklas Fogström och Vilmos Gallo.

Formstarke Lars Haugen räddade båda de gångerna, men kunde däremot inte hålla Andrew Gordons direktskott till 0-1 med 15.58 på klockan. Linköpings ledningsmål kom i powerplay och östögtarna hade även chansen att utöka genom Gabriel Carlsson. Färjestad hölls då kvar av Haugen, som stod upp och styrde undan det pressade avslutet.

Roe lurade Haugen från mittzonen

En bit in i mittenakten ställde sedan Linköping snabbt om, Little lade upp för Marcel Müller och 0-2 var ett faktum. Jakob Lilja hade även ett friläge som stoppades av Haugen och det fanns chanser på ytterligare utdelning för gästerna. Färjestad hade sina fortsatta powerplaylägen, men kom inte riktigt igenom med skotten och det som Jacob Johansson fick på sig räddade målvakten.

Linköping var i tvåmålsledning inför slutperioden, men där skulle östgötarna stänga igen matchen totalt. Efter en trevande periodstart kolliderade tre Färjestadsspelare i mittzonen och Vilmos Gallo kunde fri sätta dit trean. Mathis Olimb rakade in en retur till 0-4 och när Haugen tjuvade ut mot sarghörnet skickade Garrett Roe 0-5 i öppet mål från mittzonen. Milan Gulas snyggade till siffrorna något för Färjestad, men Linköpings storseger landade vid 1-5 och gav ny andra plats.

– Det kändes bra, jag tycker att vi försvarar målet och slottet jäkligt bra. Chanserna de får är vinkelskott och de ska jag ha, förklarade Linköpingsmålvakten Jacob Johansson för C More.