Djurgården kvar i kampen om slutspelsplats

4 mars 2017 21:40
#DIFMIF

Efter en något tillknäppt inledning kunde sen Djurgården köra över Malmö hemma inför ett nästintill fullsatt Hovet. Matchen bjöd på fyra olika målskyttar och en målvakt som höll nollan.

Efter en något trevande inledning på matchen tog Djurgården kommandot. Med drygt tolv spelade minuter drog Marcus Högström ett skott från blå, men i skottögonblicket gick klubban av. Matt Anderson snappade snabbt upp pucken med ett direktskott på mål och Alsenfelt fick släppa pucken förbi sig. Det var sedan fortsatt tryck från Djurgården, men efter 20 spelade minuter var ställningen 1-0.

Malmö och unge Marcus Sylvegård hade två bra lägen i ett powerplay i början av andra perioden men Reideborn höll tätt. Djurgården fortsatte att lägga skott på mål. Allra närmast kom Alexander Urbom med ett skott i ramen. Det bjöds på betydligt bättre målchanser från båda lagen i den andra perioden. Efter ett långt anfall från gästerna kunde Djurgården till slut få ut pucken ur zon och bara kort därefter kom 2-0. Calle Ridderwall styrde snyggt in 2-0 på ett skott från Emil Johansson.

Djurgården kvar i slutspelskampen

Bara 1.40 in i den sista perioden kom Marcus Ljungh direkt från avbytarbänken in i offensiv zon och smackade in 3-0 för hemmalaget, i numerärt överläge. Malmö hade sedan svårt att ta sig in i offensiv zon, men när de väl gjorde det var Reideborn ivägen. Nichlas Hardt försökte sig på en snurrfint för att lägga in pucken i mål men Reideborn var med på noterna.

Med fem minuter kvar tog Malmö time out för att samla ihop sig, men det var istället Djurgården som satte spiken i kistan. 4-0 kom efter att Ville Varakas skickat in pucken framför mål, där tog Mikael Ahlén emot pucken och med ryggen mot mål kunde han styra in det sista målet för kvällen.