Malmö segrade i målfest mot Växjö

9 mars 2017 21:40
#VLHMIF

På förhand var inte matchen av någon stor vikt för Malmö. Men gästerna visade var skåpet skulle stå i bortamatchen mot seriesegrarna Växjö Lakers. Det blev en rejäl målfest när Malmö vann med 5-4.

Matchen hann knappt starta innan det rasslade i nätet. Malmö satte full fart och Nichlas Hardt prickade rätt efter fint samarbete med Frederik Storm.

Spelet jämnade ut sig eftersom och något turligt skulle också Växjö kvittera genom Pontus Netterberg. Men Malmö var farliga i omställningarna och på en just sådan kom 1-2. Andreas Thuresson hittade fram till Fredrik Händemark som snyggt placerade in 1-2 för gästerna.

Den andra perioden blev en rejäl målfest där det svängde ordentligt. Erik Josefsson kvitterade till 2-2, men kort därefter stack Malmö ifrån med två snabba och snygga mål av Erik Forssell och Lars Bryggman. Men Växjö svarade upp direkt till 3-4 genom Olli Palola i en väldigt sevärd andraperiod.

– Ja, men det är lite för tamt och slarvigt, sa Erik Josefsson till C More i paus.

Malmö höll undan i dramatiskt slut

Målfesten fortsatte i den tredje perioden där Malmö först gick ifrån till 3-5 innan Olli Palola smällde in sitt andra mål för kvällen fram till 4-5. Därefter var det bud åt båda håll på fler mål, och på slutet pressade hemmalaget på för kvittering.

Olli Palola var rysligt nära ett tredje mål, men gästerna höll undan och vann, och kommer nu ställas mot Luleå i åttondelsfinal.

Växjö vinner SHL och får vänta på att se vilka man får möta i kvartsfinal.