Luleå till slutspel - säker seger mot Rögle

9 mars 2017 21:32
#LHFRBK

Luleå behövde en seger för att gå till slutspel. Det var något man klarade av med bravur. Hemmamatchen mot Rögle blev aldrig riktigt spännande då Luleå var klart bättre matchen igenom och segrade med 4-1.

Hemmalaget kom ut med fötterna på gaspedalen. Luleå hade sitt öde i egna händer, och det syntes att man ville ta tillvara på det. Rögle hängde inte med och snabbt kom också 1-0 genom Julius Junttila.

Rögle kom sakta in i matchen igen och mestadels var det gästernas förstakedja som skapade oreda i Luleås zon. Men man kom inte till några jättelägen. Istället skulle Ilari Melart i Luleå ge sig iväg på en soloräd som slutade med att finländaren snärtade in 2-0 till hemmalaget.

Luleå pressade ner Rögle

Den andra perioden fortsatte i samma stil. Luleå ägde mest puck, och tryckte ner gästerna rejält stundtals. Det gav också utdelning då Petter Emanuelsson satte 3-0 i powerplay och innan den andra perioden var över satt också 4-0 i nät efter att Johan Forsberg läckert förvaltat en straff som han själv skapat.

– Luleå får styra och ställa för mycket, vi måste höja oss, sa Ludvig Rensfeldt till C More i paus.

Rögle blev bättre mot slutet och Jack Connolly skulle också reducera till 4-1. Men det blev aldrig någon riktig spänning i matchen då Luleå kontrollerade händelserna och höll undan matchtiden ut.

Luleås tre poäng tar laget upp på en niondeplats i tabellen och Luleå får nu möta Malmö i åttondelsfinal. Rögle kommer spela direktkval mot vinnaren av mötet mellan Karlskoga och vinnaren av slutspelsserien.