Sjunde raka, Djurgården till åttondelsfinal

9 mars 2017 21:35
#SKEDIF

Djurgården behövde ta minst en poäng borta mot Skellefteå i den sista omgången. Efter en del nerv blev det två pinnar efter att lagets skarpskytt Matt Anderson avgjort i förlängning.

Skellefteå hade en kvartsfinalplats att försvara och Djurgården hade en åttondelsfinalplats att försvara. Det var förutsättningarna inför matchen.

Djurgården inledde matchen med en furiös press på hemmalagets backar. Skellefteå hade svårt att få ordning på sitt anfallsspel och gästerna hade långa anfall. Det gav utdelning och efter prick åtta minuter satte Linus Hultström 0-1 med ett distansskott.

– Det har blivit bättre och bättre mot slutet och jag har fått sätta dit ett par baljor, kommenterade Hultström sin form till C More i pausen.

Skellefteå fick ett numerärt överläge med fem minuter kvar och vaskade resterande del av perioden fram några riktigt vassa lägen.

"Har krigat hårt för det här"

Skellefteås spelövertag från slutet av första höll i sig och de skapade en hel del under mittakten. Men Adam Reideborn har funnit storformen i kassen och höll tätt, fortsatt Djurgårdsledning inför tredje.

Där jämnade Djurgården ut spelet och kom stundtals tillbaka till det spel de hade i första perioden.

Skellefteå tog ut målvakten och fick in kvitteringen i slutet, och en poäng räckte för Djurgården att ta sig vidare till åttondelsfinal. De passade dessutom på att i förlängningen avgöra i powerplay genom Matt Anderson och säkra sin sjunde raka seger. De ställs nu mot Färjestad i åttondelen.

– Vi har krigat hårt för det här och det är skönt att vi är där nu. Vi har fått jobba oss upp och har alltid haft allt att vinna. Jag själv har hittat lugnet och det känns som att vi alla litar jättemycket på varandra, sa en av de största matchhjältarna, målvakten Adam Reideborn till C More.

Skellefteå behöll sin sjätteplats i tabellen och ställs mot Frölunda i kvartsfinalen.