Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Skellefteå jagar sjätteplatsen, Djurgården slutspel

9 mars 2017 13:00
#SKEDIF

SHL-säsongen lider mot sitt slut och vi går strax in i SM-slutspelet. Innan dess ska minst sagt viktiga poäng delas ut i Skellefteå Kraft Arena där hemmalaget ska behålla sjätteplatsen och Djurgården den allra sista slutspelsplatsen.


Formkollen

Skellefteå tog en blytung trea senast när Frölunda besegrades på hemmias. Formen i övrigt är okej med två vinster de fem senaste. På hemmais huserar västerbottningarna med två raka viktorior. Det kan mycket väl vara så att det krävs ännu en för att hålla jagande Färjestad bakom. Just nu är det två poäng som skiljer mellan Skellefteå och Färjestad under kvartsfinalstrecket.

Djurgården har segrat i fem raka matcher och gick i senaste omgången om Karlskrona och Luleå i kampen om den sista platsen till slutspel. Stockholmarna har nu tre poäng ner till elfteplacerade Karlskrona under strecket och en poäng räcker alltså för att det ska bli slutspel på Hovet.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Joakim Lindström leder poängligan i SHL med 53 poäng, en pinne före Broc Little.
  • Oscar Möller var tillbaka i Skellefteå senast och hamnade omgående i poängprotokollet med en assist.
  • Marcus Högström stod för ett mål och två assist i senaste matchen.
  • Matt Anderson har gjort poäng fyra matcher i följd.
  • På lagens inbördes möten under säsongen har Djurgården två segrar och Skellefteå en, lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF.