FBK

Djurgården kvitterade matchserien - seger i sudden

13 mars 2017 22:05
#DIFFBK

Det satt hårt inne, men när 4-3 pucken gled in över mållinjen för Djurgården blev det ett förlösande jubel på Hovet. Djurgårdens seger mot Färjestad tar nu åttondelsfinalen till en helt avgörande match på onsdag.

Det var bra drag på Hovet och två heltaggade lag som kom till spel i den andra åttondelsfinalen. Känslorna låg utanför tröjorna hos både Djurgården och Färjestad och det gjorde att första perioden kantades av mycket utvisningar. Det var också i spelet med en man mer på banan som målen skulle komma.

Markus Ljungh bombade in 1-0 och Patrik Lundh kopierade sedan det målet med att kruta in 2-0. Färjestads Milan Gulas ville dock inte vara sämre när han reducerade till 2-1 med ett stenhårt direktskott från höger tekningscirkel.

Det fortsatte att vara hett i den andra perioden och Färjestad tog kommandot inledningsvis med en bra press på Djurgården. Alexander Johansson fick också in 2-2 på en fin individuell prestation. Färjestad skulle också vända på matchen då Joel Eriksson-Ek knäppte iväg ett stenhårt skott från sin position mitt i slottet.

Men Djurgården skulle komma tillbaka. I slutet av den andra perioden satt 3-3 i nät efter att Linus Johansson med ett slumpskott fått in pucken. Pucken gick via en back i en båge över Stefan Steen fram till 3-3.

Dramat fortsatte in i förlängningen

Den tredje perioden hade sina lägen åt båda håll, men 3-3 skulle stå sig tredje perioden ut trots två ramträffar från hemmalagets sida. Matchen fortsatte in i en dramatisk förlängning där båda lagen hade chanser att avgöra.

Men det var hemmalaget som skulle dra det längsta strået. Axel Jonsson-Fjällby sköt, och via skridskon på Gustav Possler gled pucken in under Stefan Steen fram till 4-3 och ett skakande vrål på Hovet.

Nu är det 1-1 i matcher och på onsdag avgörs åttondelsfinalen med den sista matchen i Karlstad.

– Färjestad kommer få det jobbigt, vi är det starkare laget, sa Possler till C More efter matchen.