Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

Pressen på Djurgården inför andra ronden

13 mars 2017 13:00
#SMSlutspel2017

Färjestad vann ett laddat och grinigt första möte. Nu är det upp till Djurgården att göra fight av den här åttondelsfinalen. Seger är ett måste för laget, som ikväll öppnar upp Hovet.


Formkollen

Åttondelsfinalen är en duell mellan två lag som avslutade SHL i mycket god stil. Både Djurgården och Färjestad prickade verkligen formen i slutet på säsongen, med en rad segrar i jakten på placeringar. Djurgården klev exempelvis in till åttondelsfinalerna med sju raka segrar och förlusten senast var lagets första sedan 21:a februari.

För det var Färjestad som tog hem den första ronden, genom seger med 4-1 hemma i Löfbergs Arena. Värmlänningarna har tack vare det fyra vinster på de fem senaste, dessutom vinst i sina tre senaste hemmafighter.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna i de senaste matcherna.

Notera att

  • Färjestads kapten Magnus Nygren var en gigant i det första åttondelsmötet och stod för det första och sista målet.
  • Upplösningen av matchen blev mycket irriterad och bara i slutminuten visades nio olika spelare ut.
  • Djurgården hade inför lördagens match inte förlorat sedan den 21:a februari. Även den gången hade Färjestad stått för motståndet.
  • Backarna Mikael Wikstrand och Marcus Högström hade mest istid i respektive lag i matchen senast. Wikstrand spelade över 24 minuter för Färjestad, medan Högström nådde upp i 22:49.
  • Vinst för Färjestad betyder en plats i kvartsfinalerna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFFBK.