Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Luleå måste resa sig från skånska smällen

13 mars 2017 13:00
#SMSlutspel2017

Det var med ordentligt besked som Malmö öppnade slutspelet i lördags. Segern via 6-1 satte Luleå i brygga, men när åttondelsfinalen ikväll flyttar norrut jagar norrbottningarna revansch.


Formkollen

Att Luleås bortaspel svajar blev återigen tydligt i helgen. Efter tunga 1-6 i den första åttondelsfinalen borta mot Malmö har nu Luleå tio raka förluster på bortaplan. Lyckligtvis har resultaten hemma i Coop Norrbotten Arena varit bättre, där laget vunnit sina tre senaste matcher.

För Malmös del började slutspelet på bästa möjliga vis och storsegern över Luleå var lagets andra raka vinst. Skåningarna dippade något i form under SHL:s avslutande del, men förlustraden på fyra matcher har nu alltså fått ett slut. Borta har Malmö varit giftiga med tre vinster på de fem senaste.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna i de senaste matcherna.

Notera att

  • Tio olika spelare noterades för poäng hos Malmö i 6-1-vinsten i lördags.
  • Allra vassast var Nicklas Hardt, som med ett mål och två assist låg bakom mycket.
  • Det var inte första gången som Malmö tvålade dit Luleå den här säsongen. I grundserien vann skåningarna med både 5-0 och 5-1 över motståndet.
  • En som utmärkte sig hos Luleå i den första åttondelen var Craig Schira. Backen spelade över 21 minuter, men noterades för minus två.
  • Vinst för Malmö betyder en plats i kvartsfinalerna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIF.