Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Frölunda mot Skellefteå, Joel Lundqvist mot Jimmie Ericsson

17 mars 2017 13:00
#Smslutspel2017

Redan i kvartsfinalen kommer vi bjudas på en repris från förra årets SM-final. Ett revanschsuget Skellefteå ska få Frölunda på fall, ett Frölunda som kommer göra allt för att försvara sitt guld.


Formkollen

Både Frölunda och Skellefteå kommer till rond ett i kvartsfinalen utvilade och spelsugna. Göteborgarna hade en hyffsat bra avslutning i serien och har bara två förluster på de fem senaste omgångarna, den ena kom efter övertid och den andra var en uddamålsförlust mot just Skellefteå. Ett revanschsuget Frölunda som skrinnar ut i Scandinavium ikväll med andra ord.

Skellefteå hade det något tufft i de sista omgångarna. Gästerna lyckades plocka vinster mot topplagen men hade det desto svårare mot Djurgården, Karlskrona och Färjestad. Skellefteå kommer förmodligen ändå med gott självförtroende till matchen då de vunnit de två senaste mötena mot göteborgarna.

Lundqvist vs. Ericsson

Det är två rutinerade rävar med flera slutspel och spel i landslag i bagaget. Kaptenerna Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson vet båda hur det känns att vinna SM-guld, och bjuder alltid på heta dueller mellan varandra. De båda tungviktarna är inte helt okända för att toppa sin form under slutspelet, en match i matchen helt klart värd att hålla koll på!

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna i de senaste matcherna.

Notera att

  • Frölunda vann de två första mötena med 3-2 och 4-2. Skellefteå vann de två senaste med 3-2 och 2-1.
  • Henrik Tömmernes och Carl Grundström stod för Frölundas fyra mål i senaste omgången mot Linköping. Båda noterades för två mål vardera.
  • Simon Hjalmarsson har varit poänglös i 13 raka matcher.
  • Skellefteås nyförvärv Mark Katic väntar fortfarande på sitt första mål i Skellefteåtröjan. Han har dock noterats för två assist på fyra matcher.
  • Kollar vi statistiken mellan Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson i tidigare möten, så har Lundqvist skjutit dubbelt så många skott(4) och tacklat dubbelt så mycket(8) som Ericsson. Joel har även noterats för två assist, men Jimmie leder i utvisningsminuter. 29 minuter mot Joels fyra.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCSKE.