• Huvudsponsorer

Omgång 5 söndag 19 Mars
Hemma
Malmö
MIF
2 - 3
OT
Borta
Växjö
VLH

Malmö kan få Växjö i rejäl gungning

19 mars 2017 10:00
#MIFVLH

Malmö vann borta i fredags och verkar vara inne i en riktigt fin period. Har laget prickat in formtoppen? Hemmamatchen mot Växjö i kvartsfinal 2 kan bli en riktig nyckelmatch.


Formkollen

Det är inget snack om att Malmö just nu rider på en framgångsvåg, efter fyra raka förluster i slutet av SHL har laget nu radat upp fyra raka segrar. Två av segrarna har varit borta mot just Växjö, först i den sista omgången av SHL - det var där trenden vände - och så den starka segern senast i den första kvartsfinalen. Flera av spelarna visar just nu upp sig från sin bästa sida, Alvarez, Händemark, Thuresson, Storm och Hardt har alla en hög poängproduktion på sista tiden.

Var står egentligen seriesegraren Växjö? Frågan är högst relevant sedan laget bara vunnit två av de senaste åtta matcherna och stundtals var hårt tillbakapressat i den första kvartsfinalen (0-14 i skott på mål i den andra perioden). Möjligtvis kan man skylla några förluster i slutet av serien på att det handlade om mer eller mindre betydelselös

Läget i lagen

Växjö kom till spel utan ordinarie målvakten Joacim Eriksson senast, men i hans frånvaro gick Viktor Andrén in och spelade strålande. I övrigt såg det bra ut på frånvarolistan för Växjö och inte heller Malmö har haft några avgörande avbräck på sista tiden.

Notera att

  • Malmös Fredrik Händemark (2+6) och Nichlas Hardt (4+3) har gjort poäng fyra matcher i följd
  • Växjös Olli Palola (4+3) har gjort poäng i fem av de senaste sex matcherna (4+3)
  • Växjös Emil Pettersson noterades för sex skott på mål i kvartsfinal 1
  • Malmös Jens Olsson noterades för 28:27 i speltid i den första kvartsfinalen
  • Växjös Nicholas Bailen och Eric Martinsson hade över 26 minuters speltid i fredags
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFVLH.